Corona, het duurt al een tijd hè? Heb je net een prik gehad, kan je nu de booster nemen. Hoeveel prikken komen er nog?

Google, het trefwoord corona

Wat zie ik direct? Vaccinaties van BioNtech Phizer | Johnson & Johnson | Moderna | Novavax | Oxford | AstraZeneca. Eerlijk gezegd, ken ik de helft van de prikken niet. Ik snap er niks van maar de prik neem ik liever niet.

Ook las ik op de Telegraaf een boodschap:

‘Nederlanders zijn zelf aan zet’ Iedereen moet zijn leven aanpassen aan corona. Familiereünies in de zomer, kleine theatervoorstellingen in de winter, thuis onderwijs bij een nieuwe lockdown, is een opdracht aan iedereen’.

@Het langer termijn plan van Den Haag, een andere manier van leven nu corona veel langer blijft’.

Zijn wij burgers zelf aan zet?

Familiereünies in de zomer? Kleine theatervoorstellingen in de winter? Thuis onderwijs bij een nieuwe lockdown, is een opdracht. En vergis je niet hoor politici, ik snap dat het lastig is. Alleen hoe helpen jullie ouders bij thuisonderwijs? En sport vind ik belangrijker dan naar de theater gaan. Verschil mag er zijn.. maar kies samen met de bevolking!

PS: Als burger vind ik dat we dan niet aan zet zijn.

Hoe maken we samen verschil?

  • Eenzaamheid kan een rol spelen, en dan heb ik het niet alleen over senioren of over mensen met psychische problemen. Ik heb het ook over mensen die geen sociale kring hebben.

Eenzaamheid – isolatie – depressie.

  • Vrijheidsvanmeningsuiting – Hoe kunnen wij als Nederlandse burger, meer interactie krijgen met de politici.

Interactie – tevredenheid – samenhorigheid.

Hoe maak jij er iets moois van?

Check de volgende post: Hoe uit Nederland zich over de corona maatregelen?

  • Slaapproblemen en het ideale hulpmiddel.
    Goedemiddag lieve mensen. Sinds mijn jeugd heb ik al slaapproblemen. Ook had ik nooit verwacht dat ik een hulpmiddel zou vinden. Maar ik heb een hulpmiddel gevonden, tot mijn grote verbazing. De verzwaringsdeken, het helpt mij om zowel goed in te slapen als door te slapen. Heb jij de deken al? Omschrijving: Als eerst wil […]
  • In verbinding en dialoog blijven
    Hoe denkt Marieke van Diepen over corona? De stemming sloeg om. Zowel de overheid, de wetenschap en de artsen werden gewantrouwd . En er ontstonden, in mijn ogen, gedachtegangen die tegen het psychotische aanhing. De mensen die er alles aan deden om voor elkaar te zorgen, dag en nacht klaarstonden voor ieder ander werden uitgelachen, […]